Vacature Data Specialist

Gaat jouw hart sneller kloppen van kloppende data? Start bij jou Excel automatisch op wanneer je je computer aanzet? En zie jij mogelijkheden en kansen wanneer je een brij aan data op een rijtje hebt gezet? Ja? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Data Specialist!

Nee, dit is geen kruisverhoor, maar hier bij GYZS zijn we tegelijkertijd enthousiast én op zoek naar een nieuwe collega. Als je op alle (of de meeste) vragen hierboven met ‘ja’ hebt beantwoord, dan hopen we heel hard op jouw sollicitatie. Hieronder lees je meer over deze baan en over GYZS.

Jouw rol als Data Specialist bij GYZS

Jij bent straks de spin in het dataweb van ons bedrijf, waarbij je takenpakket zich focust op het beheer en de verbetering van het assortiment van GYZS. Kort gezegd kan je de rol van Data Specialist bij GYZS in tweeën splitsen:

 1. Operationeel – Je optimaliseert de voorraad in ons warehouse en verbetert het aanbod in onze webshop.
 2. Advies gevende rol – Op basis van de data die jij tot je beschikking hebt geef je aan de hand van je helikopter-view advies aan Team Verkoop, Marketing en de directie.

Benieuwd naar de taken en skills? Hieronder twee beknopte lijstjes met wat je moet kennen/kunnen/kannen.

Jij bent..

 • een Excel-wizard. En je bent daar trots op.
 • iemand die chocola kan maken van grote data vraagstukken.
 • een adviseur met een sterke mening en die kan je onderbouwen met bevindingen uit data.
 • iemand met een scherp, commercieel oog.
 • analytisch aangelegd.
 • op zich best geïnteresseerd in ijzerwaren. Zoals je al doorhebt: dit is geen harde eis ;-)

Jij kan..

 • termen als crossdocking, verticaal zoeken, en sourcing wel dromen.
 • overzicht bewaren van de koers die de webshop gaat.
 • innoveren op gebied van databeheer.
 • advies geven over de fysieke voorraad en inkoop, op basis van data
 • je mengen in discussies over marketing, bedrijfsvoering en (product)content.
 • leren wat je nog niet weet of kan.

G…Y.. Wat zeggie?

Is het nou ‘Gies’, ‘Gijzzz’ of iets anders? Veel mensen struikelen over onze naam, maar je spreekt GYZS uit als GIJS. We staan bekend als de online bouwmarkt voor de technische professional, maar ook de doe-het-zelver met twee rechterhanden bestelt graag bij GYZS.

We streven naar onze klanten een zo compleet en groot mogelijk assortiment bouwmaterialen, -artikelen en gereedschappen aan te bieden. Momenteel staan er ongeveer 100.000 producten in onze webshop en we proberen dat aanbod altijd te vergroten én verbeteren. Dat moet jou als Data Specialist als muziek in de oren klinken, toch?

IJzerwaren is zeg maar ons ding

GYZS verkoopt ijzerwaren, dat misschien niet zo sexy. Een onzichtbaar scharnier, een meerpuntssluiting of een bak torx-schroeven zijn op zichzelf nou niet producten die tot de verbeelding spreken. Totdat je ziet, en weet, wat je er allemaal mee kan.

Een schuifdeur die superstrak is weggewerkt in een muur, een stalen deur die geruisloos opent zonder dat er een scharnier aan te pas lijkt te komen of prachtige deurklinkenken door een heel kantoorpand. Daar heb je onze ‘saaie producten’ toch echt voor nodig. En zo kijkt GYZS tegen zijn producten aan: als hulpmiddelen voor een prachtig eindresultaat. Klinkt toch een stuk sexier!

Groei jij met ons mee?

GYZS is flink aan de weg aan het timmeren: onze eigen voorraad breidt zich steeds verder uit, we hebben een eigen bezorgdienst in Noord-Holland en ons (nog best wel) nieuwe kantoor in Schagen staat er knap bij. Jouw (werk)plek hebben we alvast gereserveerd.

Als we je uitnodigen voor een eerste gesprek, kan je gelijk ons kantoor mooi bekijken. Werken bij GYZS betekent dat je veel ruimte krijgt voor (persoonlijke) ontwikkeling en zelfontplooiing. GYZS is flexibel en we stellen het op prijs als je zelfredzaam en proactief bent. Dat betekent natuurlijk niet dat je op jezelf bent aangewezen: we helpen elkaar altijd!

What’s in it for me?

We bieden je een marktconform salaris. Dat lijkt misschien een beetje vaag, maar we stemmen je salaris graag samen met jou af op basis van je kennis en (werk)ervaring. Zo maken we samen een plan dat past bij jouw én onze ambities.

Ook bieden we je een prima pensioen en kun je met korting ons hele assortiment shoppen. Best handig als je zelf eens een klusje thuis hebt!

Waar wacht je nog op? Solliciteren maar!

Zie je het al zitten om te komen werken bij GYZS? Top! We zijn benieuwd naar jouw sollicitatie. Stuur ons je cv en motivatiebrief, dan kunnen we misschien wel snel met elkaar om de tafel gaan zitten!

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer weten van GYZS, de mensen die er werken of wil je iets anders weten? Trek je stoute veiligheidsschoenen maar aan en stel je vraag aan Peter, je kan hem bereiken op 0224 212 026 of via info@gyzs.nl.